Week 4: Reizen

Dagboek - Week 4: reizen

Weet je dat lezen best leuk kan zijn? Als je op reis gaat kun je onderweg ook lezen. De verkeersborden en de reclameborden bijvoorbeeld. Maar je kunt ook zelf nieuwe woorden maken van letters van een nummerbord. Maak eens een verhaal van de woorden die je onderweg hebt gemaakt.

  • Als je met je familie op reis gaat deze zomer, lees dan over de plek waar je naartoe gaat. Markeer de route op een kaart. Bij de ANWB kun je speciale kinderkaarten halen!
  • Verzin een reis naar een andere plaats of land. Zoek in de bibliotheek een boek over de plek die je wilt bezoeken, zoek op internet en vergeet ook niet naar de weerberichten te kijken.
  • Kies een belangrijk nieuwsbericht over een andere plaats of land. Verzamel zoveel mogelijk informatie in kranten, op internet en via TV. Praat met je familie of vrienden over wat je geleerd hebt.
  • Woordspel! Schrijf de Nederlandse kentekens op die je tegenkomt in het buitenland of schrijf de buitenlandse kentekens op die je tegenkomt in Nederland. Probeer woorden te maken met de tekens op het nummerbord.
Groetjes van zZiep


← ouder nieuwer →