Woordspel

Woordspel - spelen met taal

Je kan met woorden hele leuke spelletjes doen. Met z’n twee├źn, maar ook in een groep(je). Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar het is ook een makkelijk tijdverdrijf op plaatsen waar je even moet wachten. Een leuke plek is bijvoorbeeld een restaurant. Een pen en papier (of een servet!) is genoeg.

Nieuwe woorden maken
Kies een woord uit met lekker veel verschillende letters (of neem het woordspelwoord). Welke nieuwe woorden kan je allemaal maken van de letters van het woord? Maak je de mooiste woorden of de meeste woorden?

Als ik een … was, dan zou ik …
Kies een woord (of begin met het woordspelwoord), vul het in het eerste gedeelte van de zin in en maak de zin verder af. Worden het hele serieuze zinnen of juiste hele grappige?!

Raden
Kies een woord (of begin met het woordspelwoord) en laat 3 letters weg. Je tegenspeler moet raden om welk woord het gaat. Dit spel kan je om beurten spelen.

Husselen
Kies een woord (of begin met het woordspelwoord) en hussel alle letters door elkaar. Laat je tegenspeler(s) raden om welk woord het gaat. Degene die wint mag het volgende woord verzinnen en door elkaar husselen.

Galgje
Kies een woord (of neem het woordspelwoord) en houd het geheim. Je tegenspeler moet ontdekken om welk woord het gaat door middel van het raden van individuele letters. Er mag maar een beperkt aantal fouten (meestal een stuk of 10) gemaakt worden. Iedere fout geef je weer door stapsgewijs een galg te tekenen met een hangend mannetje eraan. Vind je het onderwerp van de tekening niet zo geslaagd, dan kan je natuurlijk altijd een andere tekening maken!


← Ouder Nieuwer →