Memoryspel thuis maken

Zelf maken

 

U kunt eenvoudig thuis een woordenmemoryspel maken van stevig papier.

Voorbeeld memory template

Neem een boekje of stuk tekst dat uw kind leest en kies hier woorden uit. U kunt ook de woorden die die week behandeld worden op school gebruiken. Zet de woorden twee keer in één van onderstaande templates. Vergeet ook in het begin de lege woorden niet zoals ‘de’, ‘het’ en ‘een’. Print de templates uit op stevig papier en knip de kaartjes uit. Uw memoryspel is klaar om te spelen.

Laat het kind de woorden hardop uitspreken als het de kaartjes omdraait. Nadat u het een aantal keer gespeeld heeft, kunt u uw kind zinnen laten maken van de woorden, die op de kaartjes staan. En natuurlijk weer een stukje lezen van de tekst of uit het boek.

>> Template Arial

>> Template Futura Lt BT

>> Template Century Gothic

Er zijn drie templates die u in MS Word kunt gebruiken. U kunt kiezen voor verschillende lettertypes, dit is afhankelijk van de lettertypes die geïnstalleerd zijn op uw computer. Arial zal bij vrijwel iedereen beschikbaar zijn, maar mocht uw PC beschikken over Century Gothic of Futura Lt BT, dan kunt u ook kiezen voor één van deze templates. Deze twee lettertypes maken namelijk gebruik van de ‘a’ zoals deze in de schrijftaal gebruikelijk is.


← Ouder Nieuwer →