Materialen van zZiep

 • Kent uw kind het alfabet? Nee, niet het liedje, maar het geschreven alfabet. Weet uw kind welk teken bij welke gesproken letter hoort?

  Vraag uw kind maar eens om het alfabet op te schrijven. Hieraan is direct te zien of een kind lees- en schrijfproblemen heeft. Wanneer de letters niet goed gereproduceerd kunnen worden, dan kan een kind nooit woorden goed herkennen.

  Lees verder ...
 • Memory - spelen met taal

  Is het u ook opgevallen dat kinderen veel beter memory kunnen spelen dan de meeste volwassenen?

  Kinderen gebruiken van nature meer hun rechter hersenhelft. In de rechter hersenhelft wordt de visuele herinnering vastgelegd. Een mens wordt geboren met uitsluitend activiteit in de rechter hersenhelft en tot gemiddeld het tiende levensjaar wordt geleidelijk de linker hersenhelft erbij betrokken. Kinderen gebruiken dus meer dan volwassenen hun visuele aanleg en hierdoor scoren ze inderdaad veel beter in het memory spel.

  Lees verder ...
 • Zelf maken

  U kunt eenvoudig thuis een woordenmemoryspel maken van stevig papier. Voorbeeld memory template

  Lees verder ...
 • Wilt u uw kind thuis ondersteunen met spelling? De lesstof van ‘Taal op maat’ en ‘Spelling op Maat’ is door zZiep omgezet naar een methode die geschikt is voor kinderen met een rechtsgeori├źnteerde leerstijl.

  Lees verder ...
 • Krijgt uw kind ze ook mee naar huis? De slecht gekopieerde A4-tjes met topografiekaarten van de provincies van Nederland? En weet uw kind ook dat in de kaart van Groningen; Hoogezand-Sappemeer bij nummer 5 hoort, maar raakt het in de war als bij een toets de nummers op een andere plek staan?

  zZiep zet de kaarten van ‘De wereld door’ om in gekleurde kaarten. Zonder legenda, maar gewoon met alle informatie in de kaart.

  Lees verder ...
 • Woordspel - spelen met taal

  Je kan met woorden hele leuke spelletjes doen. Met z’n twee├źn, maar ook in een groep(je). Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar het is ook een makkelijk tijdverdrijf op plaatsen waar je even moet wachten. Een leuke plek is bijvoorbeeld een restaurant. Een pen en papier (of een servet!) is genoeg.

  Lees verder ...

← Ouder Nieuwer →